Cuppingmassage


Cupping massage of cupping therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in de Oosterse geneeswijze en al duizenden jaren oud is. De therapie wordt gebruikt om de doorbloeding van de huid en spieren te bevorderen, waardoor het lichaam ontdaan wordt van afvalstoffen . In de oorspronkelijke cupping massage worden glaasjes door middel van alcohol verwarmd, waarna er warmte in de cup ontstaat. Hiermee kun je het cuppingglaasje dan vacuüm op de huid zetten. In de loop van de eeuwen is deze techniek steeds meer verandert. De laatste decennia worden cups gebruikt die door middel van een plastic balletje op het glaasje die de huid vacuüm kunnen trekken.

cupping massage is een therapeutische massagevorm, waarbij ingespeeld wordt op klachten. Hierbij heeft het een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Het is een intensieve manier om spierknopen te ontspannen. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat met massage moeilijk is. En door de negatieve druk in de cups kan de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd worden.

Bovenop en rondom de pijnlijke spieren wordt de huid en het bindweefsel stevig gestimuleerd door middel van het vacuüm brengen van de cup. Het onderliggende gebied wordt extreem goed doorbloed en door reflexwerking komt het onderliggende spiergebied tot ontspanning.

Cupping Therapie kan worden toegepast bij onder meer:
· spier- en gewrichtsklachten
· blockades in de energiedoorstroming
· rug-, nek en schouderpijn
· pijn in de onderbuik
· zwelling, vocht in knie en enkel
· cellulite behandeling

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een Cupping behandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Behandeling

De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q. spierverloop en de energiebanen. Met de cup wordt de vacuüm goed gedoseerd, hierdoor is het mogelijk om een mildere en ontspannende behandeling te geven.

De eerste paar keren kan de behandeling als pijnlijk worden ervaren, omdat het onderliggende weefsel verstoord is, Het is wel één van de effectieve manier om de pijn en spierspanning snel te verminderen. Doordat de huid vacuüm wordt getrokken worden de histamine en endorfine lokaal gestimuleerd waardoor het behandeld gebied min of meer wordt verdoofd.

Soms worden de cups op de huid gezet om daar enige tijd te laten staan, dit hangt af van de klachten. Hoe verstoorder het gebied hoe beurser het gevoel na de behandeling is. Een cliënt kan in het begin enkele dagen napijn hebben, maar de hersteltijd wordt elke week korter. Na de behandeling kunnen blauwe tot zelfs zwarte plekken zichtbaar zijn, deze verdwijnen na verloop van een aantal dagen.

Wanneer geen Cuppingmassage?


Deze vorm van massage is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn en voor mensen met ziekten als trombose. In sommige gevallen geldt dit ook bij diabetici en mensen met een hoge bloeddruk. Bij spataderen kunnen de benen beter niet worden behandeld. Kijk voor meer voorwaarden waar geen massage toegepast mag worden op “contra-indicaties “ onder “Afspraak maken”