Sportmassage


Sportmassage is het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter. Het doel is om de lichamelijke conditie te verbeteren en eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.

Sportmassage wordt gebruikt om spieren voor een sportprestatie te activeren, als onderdeel van de warming up. Of om na een sportprestatie de spieren te laten ontspannen. Het effect bij vrijwel iedere vorm van massage, is psychische en. lichamelijke ontspanning. Met als gevolg een beter en sneller herstel van het lichaam.

Hoewel de naam doet vermoeden, is sportmassage niet alleen geschikt voor sporters maar ook voor niet-sporters!
Ieders lichaam loopt spanningen op, wanneer deze niet ontlast worden kunnen er blokkades optreden. Ergens in het lichaam gaat het zeer doen. Door het herstellende vermogen van een sportmassage kunnen deze blokkades aangepakt worden. Een sportmassage is dus eigenlijk een stevige ontspanningsmassage, waarbij meer wordt ingegaan op specifieke spiergroepen.

Een sportmasseur voert een massage uit op een gezond lichaam. De massage heeft tot doel de gezondheid te bevorderen. Sportmassage mag nooit worden toegepast wanneer er afwijkingen of aandoeningen geconstateerd worden. In bijvoorbeeld de eerste dagen / weken na een spierscheur, bij een ontsteking of wond van de huid, of als iemand koorts heeft. Ook als de spieren heel zwaar belast zijn, is het beter om de sportmassage enkele dagen uit te stellen.

Klik hier om terug te gaan naar alle behandelingen