Medical Taping


Medical taping is een verzamelnaam voor fel gekleurde elastische tape die we ook wel Curetape, Kinesiotape of X-tape noemen.
Deze tape maakte het mogelijk om lichamelijke functies te verbeteren en gekwetste spieren en gewrichten te ondersteunen, zonder het lichaam te beperken in haar bewegingsmogelijkheden.


Wanneer wordt medical taping toegepast?

Slappe spieren weer op spanning brengen
Gespannen spieren rust geven.
Voor sportblessures.
Verminderen van vocht en ontstekingen
Bij overbelasting
Het ondersteunen van gewrichten.
Om pijn te verminderen
Een verkeerde houding te corrigeren
Verbetering bloedcirculatie.

Ook bij hooikoortsklachten (Door de tape op een bepaalde manier aan te brengen krijgt het bloedcirculatiesysteem meer ruimte om zijn werk te doen. Tevens worden de luchtwegen vrijer,
zodat het benauwde gevoel geminimaliseerd wordt. In de praktijk blijkt dat 66 tot 88% van de getapede mensen een vermindering van de hooikoortsklachten ervaart.)


Hoe lang gaat medical tape mee?

Medical tape blijft ongeveer 4 tot 10 dagen zitten, afhankelijk van de gebruikte techniek. Als je ingetapet bent kun je in principe alles doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen.
De tape is zo ontworpen dat het ademt en vocht afvoert, dus het veroorzaakt geen weke huid onder de tape. Uiteraard is het zo, dat intensief gebruik de duur verkort.


Benieuwd of medical tape iets voor jou is?

Heb je last van een van bovenstaande klachten of blessures waardoor je beperkt wordt in het dagelijks leven of tijdens het sporten?
Maak dan eens kennis met medical taping en kom dan langs bij Body2bfit.


Klik hier om terug te gaan naar alle behandelingen