StoelmassageStoelmassage is drukpuntmassage van nek, schouders, armen, handen en rug. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. De massage vindt plaats door de kleren heen: u hoeft zich dus niet uit te kleden. De hele behandeling duurt circa 20 minuten en begint met een kort voorgesprek om eventuele aanpassingen te bespreken.

Het helpt bij klachten als:
-stijve nek
-spanningshoofdpijn
-tintelende vingers
-pijnlijke schouders en armen.


Dit werkt zowel preventief als gericht op herstel. De stoelmassage is bijzonder aangenaam om te ondergaan en erg ontspannend. De behandeling wordt afgesloten met een korte activering om vervolgens weer fit en alert aan het werk te gaan.

Hoe werkt stoelmassage?
De behandeling stoelmassage begint met ontspanning en sluit af met stimulering.

Ontspanning
Het ontspannende deel begint met drukpunten op de rug. Vervolgens worden de schouders gestrekt en worden armen, handen en vingers behandeld. Ter afsluiting van het ontspannende deel worden drukpunten op het hoofd en nek uitgevoerd.

Stimulering
In het afsluitende, stimulerende deel van de behandeling worden de rug en de schouders beklopt.

Deze beschrijving is erg algemeen. De daadwerkelijke stoelmassage zal iedere keer iets anders zijn, afgestemd op de situatie op dat moment.

Stoelmassage bij bedrijven
De stoelmassage is zeer geschikt voor mensen die veel achter een computer werken of lichamelijk zwaar werk verrichten. Regelmatig hoge werkdruk ervaren en veel in dezelfde houding zitten.
Het wordt steeds vaker ingezet als middel tegen stress en andere werkgerelateerde klachten omdat je tijdens de stoelmassage namelijk helemaal tot rust komt Hierdoor neemt de productiviteit en energie op de werkvloer toe.

Stoelmassage bij bedrijven helpt aantoonbaar bij het verlagen van het ziekteverzuim en het verhogen van de medewerkerstevredenheid. Medewerkers kunnen het vaak enorm waarderen dat hun werkgever op deze manier laat zien het welzijn van de medewerkers serieus te nemen.

Voordelen van een stoelmassage
-Stress verlagend voor werknemers
-Voorkomt RSI-klachten
-Bevordert de productiviteit
-Verlaagd ziekteverzuim
-Fiscaal aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar
Investeren in de gezondheid en duurzaamheid van medewerkers wordt beloond.
De werkelijke kosten voor bedrijfsmassage zijn laag, omdat de massages onbelast kunnen worden aangeboden.

Hoe? Via de werkkostenregeling kunt u de massages opnemen in de werkkostenregeling.
Deze beperkt zich tot 1,2% van de totale loonsom. Een betere optie is om de massages op te nemen in het arbo-plan. Het forfait van de WKR blijft hiermee onbenut.

Via het ARBO-plan kan aan de hand van een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) kun je stoelmassage opnemen in het ARBO-plan. Hierdoor behoren de massages fiscaal tot de nihilwaardering. De massages kunnen daardoor onbelast en worden verstrekt

Als er vragen zijn wil ik ze graag komen toelichten bij uw bedrijf en anders via info@body2bfit.nl. Ook een proef stoelmassage behoort tot de mogelijkhed